خواهشمندیم
درون تارنما شوید
یا
نام نویسی کنید
.
یک ساعت
یک روز
یک هفته
یک ماه
برای همیشه
خواهشمندیم برای درونشد، نام هموندی و گذرواژه تان را وارد نمایید
در این نوشتار
در این انجمن
در تمامی تالارها
در گوگل
فهرست
سرگرمی
جستجو
گاهشمار
فایلخانه
هموندان
دیدن فهرست هموندان
جستجوی هموندان
درونشد
نام نویسی
امرداد، نخستین تالار گفتگوی ایرانیان و زرتشتیان - Amordad Forums
»
زبان و ادب پارسی
»
پالایش زبان پارسی
(گرداننده:
Webmaster
) »
جستار:
فرهنگستان لغت چه می کند؟
همه پرسی
چرا همین کلمه ی مرداد را که می توان به راحتی به امرداد تبدیل کرد جایگزی
چون ایرانی نیستند
6 (66.7%)
اصلا این مورد اهمیت ندارد
1 (11.1%)
وقت این کارهای کوچک(از دیدگاه خودشان) را ندارند
2 (22.2%)
توانایی این کار را ندارند
0 (0%)
شمار آرای هموندان:
9
« پیشین
پسین »
چاپ برگه
برگه: [
1
]
پایین
نویسنده
جستار: فرهنگستان لغت چه می کند؟ (بازدیدها: 722 بار)
0 هموند و 4 مهمان درحال خواندن جستار.
behzad_persia
هموند میانه
سپاس
-ارسال: 1
-دریافت: 60
نوشتار: 56
فرهنگستان لغت چه می کند؟
«
:
24 نوامبر 2008 گاه 10:34:27 »
متاستفانه عملکرد ضعیف فرهنگستان ما را به این فکر می اندازد که آیا اینها اصلا ایرانی اند یا اینکه شاید اصلا چم(معنی) این لغات را نمی دانند به هر حال برای خودم و تمام ایرانیان به خاطر داشتن همچین فرهنگستان لغتی متاستفم.این فرهنگستان حتی به خود زحمت نداده که به جای کلمه ی تازی ((
لغت
)) از ((
وازه
)) که پارسی است استفاده کند.بقیه به کنار.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
konjabepars
,
Mehrbod
برای این نوشتار,
2
هموند سپاسگزاری کرده اند!
خارج شده است
اهورامزدا بپاید این کشور را از دشمن از خشکسالی از دروغ
چو ایران نباشد تن من مباد
تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم
yazdan_s
نویسندگان امردادنامه
سپاس
-ارسال: 1639
-دریافت: 3554
نوشتار: 5,866
«
پاسخ #1 :
24 نوامبر 2008 گاه 15:22:32 »
درود بهزاد پرشیا گرامی
بهتر نیست گزینه سوم را این گونه تغییر دهید:
وقت این کارهای کوچک(کوچک از دیدگاه خودشان)را ندارند؟
سپاس گزار شما
یزدان
مه شید
برای این نوشتار,
1
هموند سپاسگزاری کرده است!
خارج شده است
از احساسات خود کم کن و بر خِرَدت بیافزای!
atrin
کوشاترین های امرداد
سپاس
-ارسال: 0
-دریافت: 1395
نوشتار: 2,892
پاسخ : فرهنگستان لغت چه می کند؟
«
پاسخ #2 :
24 نوامبر 2008 گاه 22:25:58 »
با درود.
بهزاد عزیز، نگر من هم به مانند یزدان عزیز است. بهتر بود گزینه سوم بگونه ای دیگر نگاشته می شد.
یک پرسش هم دارم.
فرهنگستان تا جایی که من آگاهی دارم به نام فرهنگستان زبان و ادب پارسی است. خوشحال می شوم درباره نهادی بنام فرهنگستان لغت، روشنگری بیشتری انجام بدهید.
خارج شده است
عشق یعنی بخاطر یک هدف مقدس از همه چیز گذشتن، و به پاداش، چیزی نخواستن. ( دکتر علی شریعتی)
با کسب اجازه از داریوش بزرگ:
پروردگارا، این کشور را از گزند دروغ، دشمن، خشکسالی، لیبرالیسم، امپریالیسم، صهیونیسم، پانترکیسم، قوم گرایی، زبان های محلی، و روشنفکران، بدور بدار.
behzad_persia
هموند میانه
سپاس
-ارسال: 1
-دریافت: 60
نوشتار: 56
«
پاسخ #3 :
08 دسامبر 2008 گاه 10:28:16 »
درود
گزینه ی سوم را تغییر دادم. اما اگر واقع گرایانه بنگریم فرهنگستان زبان و ادبمان خواب است و کاری انجام نمی دهد. تغییر دادن نام مرداد به امرداد هم از همین کم کاریهاست. این همه سال فوتبال بازی میکنیم آقایان بعد از 30 سال تازه یادشان افتاده که باید به جای داربی شهرآورد بگویند.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
shayan_sh
برای این نوشتار,
1
هموند سپاسگزاری کرده است!
خارج شده است
اهورامزدا بپاید این کشور را از دشمن از خشکسالی از دروغ
چو ایران نباشد تن من مباد
تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم
konjabepars
هموند
سپاس
-ارسال: 7
-دریافت: 19
نوشتار: 11
«
پاسخ #4 :
13 اوت 2009 گاه 10:19:26 »
با درود به تمام یاران گرامی
مشکلات ما با این فرهنگستان نه تنها باعث شده زبانمان از طرف خودی ها بی اهمیت شناخته شود بلکه افرادی به خود اجازه می دهند زبان پارسی را تمسخر کنند و عیب روی اب بگذارند
دبیری داشتم که عربی درس میداد خودش عرب بود و وقتی به کلاس درس وارد می شد بدون هیچ رودروایستی ای واژه های فارسی را عاجز و ناتوان می شمرد و همیشه می گفت 70درصد واژه های فارسی امروزی عربی است و وقتی با او بحث می کردم که چرا این حرفا رومیزنه و مقصدش چیه بهم می گفت معادل فلان کلمه به فارسی چی میشه؟
و منم در مورد فرهنگستان خودمون براش می گفتم که بی عرضه است
این جالبه که یه دبیر دیگه داشتم که اونم عرب بود و زبان فارسی و ادبیات فارسی درس می داد . یک بار صحبتی بین ما پیش اومد که من به دلیل نا اگاهی نتونستم جواب بدم او گفت که این بن ماضی و مضارع و صفت مفعولی و ... اصلا چه کاربردی تو فارسی داره اینا همش بدرد نخورن .
و بعد ها فهمیدم که اگر اینها نبودند واژه سازی در فارسی غیر ممکن می شد
باید بگم که در زبان عربی به دلیل نبود چنین امکاناتی نمی توانند کلمات وارد شده به زبانشان را تغییر دهند مثل اس ام اس که ما بهش میگیم پیامک که از پیام و ک که ک به معنای کوچک است
اگر بخواهند واژه ی وارد شده را تغییر دهند برایشان مشکل پیش می اید و باید به جای استفاده از کلمات مختصر مثل فارسی از جملات بسیار بلند و بالا استفاده کنند
shayan_sh
,
Mehrbod
برای این نوشتار,
2
هموند سپاسگزاری کرده اند!
خارج شده است
atessa27mehr
کوشاترین های امرداد
سپاس
-ارسال: 990
-دریافت: 1471
نوشتار: 774
«
پاسخ #5 :
30 اوت 2009 گاه 21:55:27 »
واژه " اینترنت " معادل فارسی نخواهد داشت
موبنا- فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای واژه اینترنت کلمه معادل فارسی جایگزین نمی کند.
حمید حسنی پژوهشگر گروه مخابرات فرهنگستان زبان و ادب فارسی درگفت وگو با خبرنگار سازمان خبری موبنا اظهارداشت: به دلیل خاص بودن واژه اینترنت معادل سازی آن در دستور کار فرهنگستان قرارنمی گیرد.
وی با جهانی دانستن واژه اینترنت ،اظهارداشت: تمامی مردم جهان این واژه را به همین نام می خوانند ومانند اسم کشورها تغییر نخواهد کرد.
به گزارش موبنا هر فناوری با ورود به ایران، واژگان خاص خود را نیز به همراه می آورد که عده ای معتقدند برخی واژگان از جنس واژه هایی مثل پست و تلفن و بانک و تلویزیون و غیره نیازی به معادل فارسی ندارد.
معادل سازی کلماتی نظیر mms، gprs، هندزفری از جمله واژه هایی است که فرهنگستان مطالعات لازم را برای معادل سازی آنها انجام داده است.
چندی پیش فرهنگستان زبان و ادب فارسی در یکی از آخرین مصوبات خود واژه «رایانامه » را به عنوان کلمه جایگزین "ایمیل" به تصویب رساند و واژه های پیامک و پیام کوتاه را به جای sms پیشنهاد کرد.
خارج شده است
نقل قول
وقتی به خوشبختی دیگران حسادت می كنی هیچ وقت خودت شانس خوشبختی پیدا نمی كنی[/color][/font]
اگر میخواهی مرا بشناسی به قلبت نگاه کن. (لائوتزو)
Supreme
نویسندگان امردادنامه
سپاس
-ارسال: 533
-دریافت: 1698
نوشتار: 1,272
«
پاسخ #6 :
31 اوت 2009 گاه 00:39:56 »
من که گمان نمی کنم واژۀ رایانامه را کسی به کار ببرد. واژۀ بلندی است و مردم ما این همه کوشش نمی کنند. اما کاربردش در صداوسیما به هرروی سودمند خواهد بود. واژه های ساخته شده باید کوتاه باشد.
خارج شده است
به فدای آن خرابات و خراب مردمانش که شهنشه تاج خود را به ملنگ می فروشد
Mehrbod
هموند
سپاس
-ارسال: 15
-دریافت: 7
نوشتار: 5
«
پاسخ #7 :
09 فوریه 2010 گاه 07:29:20 »
دوستان گرامی, چندی از واژگان را بایستی واژههایی جهانی (بینالمللی) دانست.
واژههایی مانند "پیتزا", "اینترنت", "شکلات" و ...
داشتن برابر پارسی برای همه اینها خوب است, ولی بکار بردن واژه جهانی نیز سراسر بسزاست.
خارج شده است
Supreme
نویسندگان امردادنامه
سپاس
-ارسال: 533
-دریافت: 1698
نوشتار: 1,272
«
پاسخ #8 :
09 فوریه 2010 گاه 15:35:05 »
در ناهمسازی با آنچه پیشتر نوشته بودم، «رایانامه» هم کاربردی پیدا کرده و می توان به جاافتادن آن خشنود بود.
خارج شده است
به فدای آن خرابات و خراب مردمانش که شهنشه تاج خود را به ملنگ می فروشد
چاپ برگه
برگه: [
1
]
بالا
« پیشین
پسین »
امرداد، نخستین تالار گفتگوی ایرانیان و زرتشتیان - Amordad Forums
»
زبان و ادب پارسی